×
Direct contact? Bel of WhatsApp: 0527 - 28 90 03

Wastrommel

De wastrommel van Pro-Vega is in vele verschillende variaties en configuraties beschikbaar.

De MBWL-serie is ontworpen voor het wassen van wortelgroenten en aardappelen, met gelijktijdige scheiding van steen en vuil. Het compacte ontwerp en aanwezigheid van een steenafscheider en een sluitring in de machine, met grote trommelafmetingen, bieden de gebruiker een hoog rendement van het systeem, met gelijktijdig het bereiken van perfecte waseffecten. Toepassing van een steenscheider in de toevoer van de machine, naast scheiding van stenen en vuil, garandeert een verhoogde efficiëntie van het systeem, vergelijkbaar met een wasmachine waarvan de trommel 20% groter is. Een ander voordeel dat wordt geboden door het gebruik van een op stenen gebaseerde waterafscheider is het minimaliseren van  schade aan het te wassen product, omdat deze rechtstreeks in water wordt overgebracht.

Werking: Het product wordt rechtstreeks overgebracht naar de hoofdkamer van de steenscheider, vanwaar het, dankzij de gerichte stroom water, vervolgens wordt verplaatst naar de trommelkamer, waar het wordt gewassen. Tegelijkertijd worden stenen en afval overgebracht op de afvaltransportband. Het wasproces in het vat kan worden uitgevoerd in een ondergedompelde stand, met vers opgespoten water en met behulp van een gecombineerde methode. Zodra de grondstof is gewassen, door een instelbare opening, wordt deze overgebracht naar een afvoerband, waarover een stromende watersproeier wordt geplaatst.

Beschrijving: De machine wordt automatisch bediend, alle processen worden bestuurd door een computer, bestuurd via een touchscreen. Door het gebruik van stafbanden kunnen de rauwe groenten en het afval in eerste instantie worden gedroogd. De volledig gesloten structuur van de machine zorgt voor het hoogste veiligheidsniveau voor het personeel. Openslaande deuren bieden perfecte toegang tot de belangrijkste elementen van de machine. De omwentelingssnelheid van de trommel en de snelheid waarmee de transportband wordt bediend, worden aangepast via een frequentieregelaar die wordt bestuurd via het touchscreen. De snelheid van de stenen transportband wordt geregeld met een variator. De trommel is voorzien van een pijploze sproeier van origineel ontwerp, die gewasresten elimineert.  Het toegepaste sensorsysteem regelt het ingestelde waterniveau.

Belangrijkste kenmerken (afhankelijk van gekozen machine):

  • Hoofdstructuur: S235JR / RAL7015 | Drum: INOX | Covers: verzinkt metaalplaat
  • Lokale / externe bedieningsmodule – opties voor het inpassen van het systeem in een productielijn
  • Links of rechts variant (richting voor de afvaltransportband en toegang tot het bedieningspaneel)

Beschikbare opties:

  • Wielen (voor het verplaatsen van de machine)
  • Extra frame dat het mogelijk maakt om de groenten rechtstreeks op aanhangwagens te laden
Modellen en algemene specificaties*:
Model WBML-1215 WBML-1230 WBML-1240 WBML-1250
Trommeldiameter [mm] 1200 1200 1200 1200
Trommellengte [mm] 1500 3000 4000 5000
L x B x H [mm] 3850 / 2500 / 3050 7950 / 3100 / 3070 8950 / 3100 / 3070 9950 / 3100 / 3070
Watertank [m3] 3 4 4,5 5

> Swipe de specificatielijst op uw telefoon <

* voor meer specificaties of informatie graag even bellen of mailen.

Begin gesprek
Meer weten? Vraag het mij!
Hallo. We helpen je graag verder via Whatsapp. Stel je vraag of deel je ervaring met ons.